Friday, September 30, 2011

Kelahiran Zareef 1

Zareef masa nie mummy genap 36 minggu, mummy tak der rasa sakit langsung, mcm org2 selalu ckp sakit pinggang lah , sakit nak terbuang lah, tak senang duduk lah. zareef sangat selesa di dalam, mummy tak der rasa aper pun.sebb mummy tahu zareef budak yang baik.mummy n papa time nie tak sabar nak tgu kelahiran zareef. 

hari rabu 18.08.2010, masa nie tarikh cek up mummy sebb masa nie mummy dah cukup 36 minggu so bila2 zareef boleh keluar, start dari minggu nie mummy kene pg cek up seminggu sekali. mummy tak kisah pun sebb janji zareef sihat. tapi masa cek up tu mummy sedih sangat sebb kepala zareef tak turun ke bawah, doc ckp zareef songsang 90 darjah, so maksudnya kepala zareef tak ke laluan yang betul. kepala zareef kat atas dan bontot zareef kat bawah. masa nie doc terus tahan mummy kat wad, mummy menangis2 time nie sebb sepanjang mengandung mummy tak pernah kene aper2.

Khamis 19.08.2010 . mummy kene dok spital sebb doc dah sah kan zareef songsang. time tu one of doc suggest kat mummy insyallah dia boleh buat teknik pusingkan baby ke bawah tapi mummy tak nak sebb mummy takut zareef sakit nt kat dalam. so mummy ngan papa decide soh doc set kan tarikh c-zer jer terus. 

Jumaat 20.08.2010- Masa nie mummy dpt mc aper lagi mummy balik lah kampung papa ge jumpa bidan suh tgk2 kan perut mummy mana lah tahu dengan kuasa Allah zareef boleh pusing bawah. Bidan tu pun kata zareef langsung tak bergerak bila bidan tu "baca-baca", bidan tu kata zareef dah selesa kat dalam dengan keaadan mcm tu.so memg tak boleh buat aper. tak lama lepas tu doc hosptal telefon mummy bgthu tarikh tok c-zer 1.9.2010. Takut jer mummy dengan bila terfikir mummy nak kene belah.......tapi mummy buat chill2 jer, dalam hati tuhan jerlah yang tahu.

samb.............

0 comments:

Post a Comment

 

Zareef Story's Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting